FTKEE UMPSA Sertai Minggu Sains Negara 2023

Karnival Minggu Sains Negara 2023 Peringkat Negeri Pahang anjuran bersama Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) melabuhkan tirai hari ini dengan lebih 4000 pengunjung daripada komuniti setempat yang terdiri daripada pelajar sekolah, penuntut institusi pengajian tinggi serta orang awam.

Pemilihan UMPSA sebagai tuan rumah penganjuran karnival ini telah meletakkan satu tanda aras kepada UMPSA sebagai lokasi yang mempromosikan aktiviti Sains dan Teknologi di negeri Pahang ini.

Tahniah kepada Profesor Madya Ts. Dr. Roshahliza Binti M Ramli Dan Ts. Dr. Mohammad Fadhil Bin Abas atas penglibatan pameran sepanjang Minggu Sains Negara berlangsung.